Odwiedzający w weekend uniwersytet mogli podziwiać m.in. ptaszniki, skorpiony, owady wodne, a także całą kolekcję owadów preparowanych. Zainteresowani owadzią tematyką mieli też okazję powiększyć swoją wiedzę, korzystając z wykładów wykłaszanych przez naukowców UR.
Wiele atrakcji przygotowano także dla dzieci. Najmłodsi mogli np. nauczyć się wykonywać owady z czekolady czy zrobić sobie tatuaże w owadzich kształtach.
Ogromnym powodzeniem krakowian cieszyła się „owadzia” kuchnia. Można w niej było spróbować m.in. smażonych karaczanów, szarańczy czy larw w sosie. Osoby preferujące inne smaki mogły się natomiast zaopatrzyć w wyroby pszczelarskie.
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Dołącz do nas na X!
Codziennie informujemy o ciekawostkach i aktualnych wydarzeniach.
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?